Lite mysigt…

Skulle behöva storstäda, men jag dammar lite här och dammsuger lite där, så blir det nog bra. Jag har kastat några urtrista krukväxter som jag haft i lilla köksfönstret – vad skönt det kändes! De har bara stått där och sett jättefula ut. Har haft dem kvar ”för finns det liv finns det hopp”ungefär. Så dumt – jag försöker tänka lite Feng Shui… Ja, jag sa FöRSöKER, inget löfte alls att det blir så.

Märker Du också hur lätt det blir när Du kastar ”gammal skit”? Får ork till att kasta och röja ännu mer? Häromdagen var jag på en massa tidningar, tidskrifter och de där som kommer då man är med i COOP och ICA. Många av dem sparade jag i tidningssamlare eller vad det heter, sorterade tex ”PC för alla”för sig och recept för sig osv. Jag kastade en jättebunt och så blev det en massa som ska gås igenom… Det hamnade på matsalsbordet i salongen. Gissa om det ligger kvar?

Ljusstakar och stjärnor är uppställda och hängda i alla fönster. I sovrummet en blå stjärna i plexiglas, i salongen en traditionell sjuarmad stake mot balkongen och en i vit/genomskinlig plexiglas med fyra stjärnor inuti står mot grannen i söder. I köket mot nyssnämnda granne i söder har jag en vit stjärna på hög fot och över diskbänken i lilla fönstret mot gatan hänger en pappersstjärna, nästan som de där gamla vanliga orangeröda, fast denna är nyare och lite större. I badrummet mot gatan har jag hängt en keramisk tomte som jag snodde från en viss person en gång. Jag har inte särskilt mycket dåligt samvete för detta. Faktiskt inget alls.

På balkongen har jag en vit slinga och den färgade slingan har hamnat i en stor glasvas i salongen, men jag skulle vilja ha den i hallen egentligen. Men det finns inget vettigt ställe att ha den där. Kanske jag kommer på nåt så småningim. Jag har tänkt klä stolarna i hallen och hänga en tunn, flortunn gardin framför bokhyllorna där. Så vi får se hur långt jag kommer med detta projekt denna jul.

Mammas gamla mässingstake som det är tänkt att det ska vara mossa i har jag fyllt med krossat glas (?) och satt fyra grå ljus i – snyggt. Lite mysigt är det här nu! Jag ser att grannarna och hyresvärden i mitt hus också satt upp sitt pynt i fönstrena, men ingen har tänt. Visst vore det mysigt att göra det ikväll, men det får blir först i morgon. Den första advent!

Anmaja

Pssst… Jisses så mörkt det blev när ordinarie lampor byttes ut mot dem jag inte skulle tända förrän i morgon – sååå – jo, jag tände i alla fönster i alla fall. Jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. *L*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.