Värk och golvplanka

…ja så in i norden värkande rygg och jag funderar på varför. Ibland är det ingen logik i hur och när det smärtar i de bakre regionerna. Eller så orkar jag bara inte fundera ut varför. Ska lägga mig tidigt, jag bara gäspar och det gjorde jag redan i eftermiddags när kusin Kjell var här med sin fru/sambo (?) Marianne. Det var pinsamt att se så trött ut, men dååå var jag inte det. Kanske det var syrebristgäspningar?

Kjell är kusin på pappas sida och flyttade ner till öland för några år sen och bor i Mörbylånga. Han och jag är två av ett fåtal som har samma efternamn numer. Våra pappor tog det på 40-talet tror jag, de hette Johansson innan. Tyvärr dör väl namnet ut med oss och hans barn. Han har son och dotter som är 40 o 42 år och ingen av dem har barn.

Att Kjell och Marianne kom var delvis för att jag skulle få en bit golvbräda där pappa hade skrivit på undersidan ”Nils Johansson den 14/6 1921”. Den kom från Lilla Gorgholmen, en fin liten stuga där pappa bodde sina första år, utanför Hälleforsnäs i Sörmland. Pappa var född 1902. De som bodde i stugan under senare år hade hittat texten när de bytte golv 1998! Jag letade upp stugan för ca tio år sen, ingen fanns där då, men det var väldigt fint och välskött. Jag tror någon nyttjade den som sommarstuga.

Nu vet jag inte vad jag ska göra med golvplankan, jag har ju tillräcklilgt med grejer, men det är ju lite kul… Ska kanske rama in den? En meter gånger 20 cm…

Anmaja

1 comment
  1. Hej.

    Hittade din blogg av en slump när jag sökte på Gorgholmen. Bor själv på Gorgholmen och Lilla Gorgholmen som du skriver om ägs av min faster.

    Kul att hitta saker om sin egen hembygd på nätet.

    Ha en bra dag.

    Mvh:Nilla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.