Cosmic


äpplen i trädgården

Har varit på kurs i kväll för att lära mig mer om de datajournaler vi ska börja jobba med i november. Cosmic heter programmet och det har blivit en del förseningar och uppskjut. Vi skulle ha börjat i maj, sen blev det september, oktober och nu november… Men det känns som om det är på g nu och det ska blil sååå skönt att slippa alla dessa pappersjournaler. Fast det kommer nog att bli en lång övergång, kanske ett år?

Jag funderar lite – rättare sagt ganska mycket – på vad jag kommer att göra i framtiden på Barnmottagningen. Borde kanske känna en aning oro inför en oviss framtid och det gör jag nog lite. Vad finns för uppgifter för mig att göra sen? Det är frågan.

Anmaja

2 comments
  1. Du kommer nog inte att bli utan jobb på länge. Här har Cosmic funnits ett bra tag men det har varit mycket strul och det verkar vara ett ganska avancerat program med en massa olika funktioner. Så där har Du nog verkligen något att bita i!

  2. Andreas, det har Du rätt i, vi duskuterade det där tidigare i år efter TV-programmet om just datajournaler. Då var Cosmic på tapeten och det var inte mycket positiva ord som sades och han som äger det var rätt flat…

    Men nu när vi startar upp så har vi en ny version så vi får väl se hur det funkar. Jag tror att om nåt år så kan vi inte förstå hur vi orkade hålla på med pappersjournaler och det är vi även nu eniga om att det är tungt och vi vill snabbt få bort dem. Tanken på datajournaler har funnits hos oss i ca tio år. Men först nu! 🙂 🙂

    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.