50-årskalas, surströmmingsfest och REGN!

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen – alltså till min blogg! Stockholmsresan var helt igenom lyckad förutom att uppresan på Swebuss var otroligt jobbig. Kusin Vitamin mötte upp på T-banan, vi SMS:ade så vi möttes på väg ut mot Farsta. Tänk huuur klarade vi oss före mobilen? *stort leende* Först satt vi o pratade o blurrade som vanligt och sen blev vi hämtade av Håkan och Kenneth som skulle med ut till kusin Johan och hans 50-årskalas. Vi fick en god buffe´ som han hade beställt via en catering och det var mycket gott. Vi hade en trevlig kväll och jag tror han var glad för att jag åkte upp.

På söndagen träffade jag Karin på Hermans på Fjällgatan och vi har också alltid så kul när vi ses! åt god vegetarisk buffe´och pratade länge och sen tog vi oss till Drottninggatan och fikade tillsammans med hennes Ralf som slöt upp där. Han var mycket trevlig och de passar verkligen ihop. Jag tog bussen hem på kvällen och resan hem gick mycket bättre, antagligen för att bussen var mycket skönare. I Valdemarsvik var det stora översvämningar, men inga problem för oss att köra förbi. Stockholmsvädret var rena sommaren – helt underbart!

Hade surstömmingsfesten igår och vädret bara fortsätter att vara fint – utom i lördags då det regnat en del, men då var jag ju inte hemma. Ann-Christin kom först och vi satt o snackade, sen kom Evy, Gun, Maggan, Graciela och spanska Solveig. Vi hade jättegott och trevligt och skrattade hejdlöst åt varann. För Graciela och Solveig var det första smaktesten på denna delikata surströmmingsklämma och de åt av hjärtans lust liksom vi övriga vana! Vi satt ute i paviljongen och den är guld värd en sån här sensommarkväll när mörkret och fukten faller på tidigare. En timme efter de gått och jag fått hjälp in med disk och övrigt så kom regnet!

Och nu har det hållit på sen i går kväll. Det bara VRäKER ner och så blir det lite uppehåll med finare regn och sen kommer nästa skyfall. Det är OTROLIGT att det kan finnas sååå mycket vatten där uppe! Jag var just nere i källaren för att kolla vattennivån, men det har inte kommit in nåt som tur e. Jag minns för tre eller bara två år sen när det steg i källaren. Men vi blev inte alls så hårt drabbade som grannen tvärsöver gatan och många fler här runt om. De fick allting förstört som fanns där.

Anmaja

10 comments
 1. Testar att lägga in en kommentar…
  Anmaja

 2. …det gick ju bra, så nu har jag väl två? *L*
  Anmaja

 3. Hallå Dorinda – vill Du försöka igen? 😉
  Jag råkade ta bort MSN så jag kan inte kopiera in Din text, jag hade tänkt göra det för jag gillade den…!!
  Anmaja

 4. Fungerar… fungerar inte….

 5. Testar igen med SPAM filter…

 6. testar igen utan att vara inloggad

 7. Går det att få texten före siffrorna på svenska?

  Konstigt att det funkar för mig – men jag är ju inloggad så…

  Dorinda!! Hallå, kom o testa!!

  Anmaja

 8. Testar också o-inloggad…
  Anmaja

 9. -Vad trevligt att du är hemma igen. Det känns tryggt att se dig på msn igen fast du inte är vid datorn. Surströmming har jag aldrig smakat på vad jag kan minnas men jag tror inte det är gott. Jag brukar alltid uppleva det så att det som luktar illa också smakar illa. Som dansk ost. Det är trist att höra att Swebus har så dåliga bussar i trafik. Då blir det lite av ett lotteri hur man får resa, för bussen som tog dig hem var ju desto bekvämare.-

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.