På G igen

Nu börjar det hända saker igen, jag planerar och reser och jobbar och fixar – men städning och sånt här hemma orkar jag inte tänka på än. Men lite röj får det allt lov att bli nu till nästa vecka då jag ska bjuda till surströmming igen efter ett års uppehåll. Förra året fokuserade jag på kusinträffen på Ljungnäs och orkade inte tänka på surströmming också. Det är två år sen jag hade fest senast och nu på tisdag är det åter dags. Det är sååå förb*skat gott!

Vi är ett gäng som hållit på sen 1987 så nästa år får det bli 20-årsjubileum! Det är nog bara tre eller fyra gånger som jag inte orkat dra igång det och ingen annan har gjort det heller… Men komma och äta går bra *L* Jag är jätteglad att de vill fortfarande. Ibland är nån inte med och ibland är det ett par nya som testar på. Så även i år. Rapport kommer senare.

Surströmmingsklämma a la Anna

En portion

* Ett mjukt tunnbröd
* Bregott el dyl
* Kokta mandelpotatisar i bitar
* Några rensade surstömmingsfile´er
* Hackad rödlök
* Ett par skivor västerbottenost

Rulla allting till en stor rulle och njut med en kall öl och ev en liten snaps.

är det första gången man testar så kan faktiskt mjölk vara rätt bra som dryck till.

En del har tomater, creme fraiche och andra tillbehör. En del har även hårt tunnbröd, men det är lika idiotiskt svårt att få allt att ligga kvar på det, som att äta de där vikta tacosskalen med grejs i… Allt bara slabbar runt!

Smaklig måltid!

Smaken är som bekant liksom baken delad, så jag undanber mig kommentarer om att det är rutten eller på annat sätt förstörd fisk.

Anmaja

3 comments
  1. … okej, då skriver jag inte så mycket mer än så här…. :-/

  2. TACK Andreas! Det var snällt så får Du komma igen en annan gång när jag inte skriver om surströmming. 😉 🙂 😉 Tänk att jag hade mina aningar? 😉 🙂 😉
    Anmaja

  3. Jasså, det hade Du…. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.