Eftersom jag äLSKAR potatis i alla de lägen, särskilt vanligt kokt, så rann saliven till nyss när jag tittade på Ernst i ”Nya rum”i TV2. Han gjorde en variant som jag kan delge er här, om ni inte såg programmet? Jag har skrivit ut receptet och ska göra det så fort jag kan. *L* Inte i kväll förstås.
Ernsts rosmarin- och potatispizza
Gör så här: Lös jästen i socker och salt.
Slå på vattnet och oljan, rör i mjölet till lagom konsistens. Degen skall släppa från degbunken. Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek crika 30 minuter. Förbered under tiden pizzans fyllning: Hacka vitlökarna fint. När degen jäst fördelar du den på två plåtar. Fördela vitlöksmoset över pizzorna, ringla olivolja över. Lägg potatisskivorna på pizzorna i ett tätt lager. Strö rosmarinblad och till sist hyvlad västerbottenost över. Grädda pizzorna i ugnen i 225 grader 15-20 minuter till dess att de fått fin färg. Skär upp pizzorna och låt dig väl smaka, t ex som tilltugg till en god soppa, en sallad eller som en del i en buffé. |
Anmaja
det verkar vara nåt fel på den här degen, det räcker inte till 8 personer och mjölmängden saknas… letar vidare!