Potatispizza

Eftersom jag äLSKAR potatis i alla de lägen, särskilt vanligt kokt, så rann saliven till nyss när jag tittade på Ernst i ”Nya rum”i TV2. Han gjorde en variant som jag kan delge er här, om ni inte såg programmet? Jag har skrivit ut receptet och ska göra det så fort jag kan. *L* Inte i kväll förstås.

Ernsts rosmarin- och potatispizza

Ingredienser
Beräknat för 8 portioner

Deg
1/2 paket Jäst
1 tsk Salt
1 tsk Socker
1/2 dl Ljummet vatten
2 msk Olivolja
Mjöl
Pizzafyllning
4-6 st Vitlöksklyftor
1/2 tsk Salt
Olivolja
6-8 st Potatisar, Skalade och fint skivade – t ex med en osthyvel.
Färsk rosmarin
Västerbottenost, hyvlad med en potatisskalare


Potatispizzan fungerar utmärkt som ett tilltugg. Eller som en del av en buffé. Foto: SVT

Gör så här:

Lös jästen i socker och salt.
Slå på vattnet och oljan, rör i mjölet till lagom konsistens.
Degen skall släppa från degbunken.

Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek crika 30 minuter.

Förbered under tiden pizzans fyllning:

Hacka vitlökarna fint.
Strö salt över hacket.
Tryck ihop vitlöken och saltet med knivbladet så att det blir ett mos.

När degen jäst fördelar du den på två plåtar.
Tryck ut degen till en rund pizza med mjölad hand.

Fördela vitlöksmoset över pizzorna, ringla olivolja över. Lägg potatisskivorna på pizzorna i ett tätt lager. Strö rosmarinblad och till sist hyvlad västerbottenost över.

Grädda pizzorna i ugnen i 225 grader 15-20 minuter till dess att de fått fin färg. Skär upp pizzorna och låt dig väl smaka, t ex som tilltugg till en god soppa, en sallad eller som en del i en buffé.

Jag tror att denna är särskilt god för ibland kan jag vara sugen på pizza, men känna mig lite trött på tomatsåsen som är i alla…

Anmaja

1 comment
  1. det verkar vara nåt fel på den här degen, det räcker inte till 8 personer och mjölmängden saknas… letar vidare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.