90 år

Har varit hos en jättepigg ”tant”idag som fyllde 90 för ett par veckor sen. Det är min gamla före detta jobbarkompis Guns mamma. även Inger som också jobbat på barnkliniken var med. Roligt att träffa henne. Guns mamma hade öppet hus när hon fyllde nittio och jag var då där och gratulerade. Men man hinner ju inte prata med folk när de vimlar omkring överallt och nu ville hon att vi skulle komma bara vi och det var trevligt tycker jag.

Hon bor i Wollinska stiftelsens nyaste hus som ligger vid gamla sjuksköterskeskolan. En jättefin lägenhet hade hon, som hon flyttade in i för fyra år sen när huset var nytt. Under henne bor den lite över 80 åriga damen som bodde här i min lägenhet innan mig. Hon hade bott här sen huset byggdes 1951!

Jag var på kattpromenad innan jag cyklade bort till Anna-Maria, Guns mamma och Lussekattkräket vill bara promenera runt vägbrunnen här utanför på gatan. Så jag klottrade ner en dikt, en haiku:

Lussekatt och jag
Vandrar runt en avloppsbrunn
Tar trekvarts timma!

En haiku ska ju bestå av 5 + 7 + 5 stavelser och ”37 minuter”fick jag inte in så jag fick fuska till några minuter till…

Anmaja

4 comments
  1. Men dra lite i katten då! Eller ge honom en skateboard eller något liknande så det blir lite fart på katten!

  2. Andreas! Tack för tipset, en skateboard får det förstås lov att bli!
    Anmaja

  3. Jag tycker Lussekatt är coolt avslappnad och att han absolut inte ska förstöra sin image med en skateboard.

  4. Dorinda – jag tror nästan Du har rätt. Min katt är ju inte så tuff att han skulle vilja sätta sig på nåt annat som rullar än min cykel och då tryggt i korgen, fastspänd med selen.
    Jag kunde inte riktigt för min inre syn kunna se Lussekatt på en skate – jag ”såg” bara katten Gustav och katten Jansson med flera… 🙂 😉
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.