Dagar, snor och dans

Dagarna rullar på och nu är det inte långt till semestern. Jag som inte gillar att ha tidig semester var tvungen att ta det ändå fastän jag inte ville. Vi är två barnsköterskor på mottagningen och vi måste dela upp så att nån jobbar nästan varje dag. Därför bestämde jag mig för att jobba den första av de fyra semesterveckorna och det är ju bara en kortvecka eftersom midsommarafton räknas som lördag. Då är mottagningen stängd.

När min Kusin Vitamin frågade om jag kunde komma upp den veckan och bo i hennes sommarhus i årsta havsbad så ändrade jag till att vara ledig även torsdagen och jag köpte bussbiljett för att åka upp på tisdagen. Men jag såg fel och det blev två timmar tidigare än jag tänkt så jag måste flexa redan vid halv elva… Det blir en riktig kortvecka! *L* Bara sex arbetsdagar kvar!

Midsommar firar vi hos Kenneth och Håkan tillsammans med tiotalet andra personer i Sörmland. Jag minns inte var de har sin stuga, men jag åker hem på lördagen med tåg från Katrineholm. Jag var och hämtade ut biljetterna i går, till den resan och även till Mariestadsresan i juli. Tänk vad smidigt det är att boka och betala sina tågbiljeter på nätet och sen hämta ut dem utan extra kostnad på tågstationen i en särskild automat för detta. Tekniken går framåt. *L*

I går var jag hos Anne med familj och vi såg en usel fotbollsmach och åt gott. Jag blev så snoröverkänslig att jag bröt upp fastän Stina kom med det trevliga förslaget att vi skulle spela TP – tror jag det var? Det är sååå dj*kla jobbigt när allergin – som inte är allergi utan en överkänslighet enligt en läkare för fem-sex år sen – sätter igång! Och inte är jag säker på vad som utlöste det denna gång heller! Har hänt minst två gånger denna vecka på jobbet också, när jag varit i arkivet. Det brukar lätta när jag kommer ut i friska luften, men denna gång fortsatte det hela vägen hem, jag nös så det ekade mellan husen.

Idag mår jag bra och vaknade tidigt, ja det brukar jag ju göra, men jag orkade liksom inte somna om utan steg upp. Ska göra iordning ett knyte med lax, potatis och lök bla som jag ska lägga på grillen idag när vi ska grilla med Linedancen ute på Rafshagen. Det är medlemsmöte med dans också och jag ser fram mot att dansa igen, det är ju ett tag sen nu sen vi haft avslutning och det känns som om jag inte minns ett endaste steg!

Ska skriva en handlingslista, klä på mig, äta frukost, gå ut med Lussekatt, fixa lite och städa… ja det blir visst fullt upp innan Marita kommer o hämtar mig i efermiddag.

Anmaja

Pssst… är inte säker på att jag städar…

2 comments
 1. Okej, snart semester för Din del också! Verkar som alla jag känner tar tidig semester i år!. Lika bra det för förra sensommaren kände jag mig riktigt ensam här uppe.

  Och försök njut trots att Du har tidig semester! Du slipper ju juli-åskskurarna, hö-allergi, dåligt samvete för upptorkade blommor (i år kan Du ju ha extra bevakning på dom om det skulle behövas!). Och Du kan i lugn och ro njuta av fotbolls-VM utan att jobbet kommer emellan. Och mellan matcher kan Du ta en tur ut i naturen och titta på alla vackra blommor som kommer att vara vissna i juli. Du slipper åtminstone den värsta myggplågan som, statistiskt sett (det är väl bra va!) inträffar först under sensommaren. Och så (mycket) vidare! 🙂

  Angående Din allergi så är min gissning att den kan röra sig om någon form av damm-allergi. Luften är, förmodligen även hos Dig, mycket torr just nu och då blir det ju dammigt även om man inte direkt kan se det. 🙁

  När det gäller lax så rekommenderar jag varmt fiskbiffar av lax som jag köpte på ICA (fanns i frysdisken) och prövade idag för första gången. Dom är redan färdigstekta men mår bara bra av lite uppvärming på grillen! Jättegott och så påstås det vara nyttigt med nyckelhål och en massa omega 3-syror m.m. 🙂

  Själv körde jag två i mikron, direkt från frysen, några minuter och det funkade bra det också.

  Insåg i ett tidigt skede att Du skulle ställa Dig tveksam till städning. 😉

 2. TACK för den långa kommentaren och alla tips som jag tar till mig! 🙂 😉

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.