Infektion?

Igår kände jag en svullnad på kinden, precis framför örat. Ungefär som om jag fått påssjuka, men det hade jag ju som barn så det kan det knappast vara, så jag satte diagnosen galopperande cancersvulst… Har jag inte känt mig lite yr några gånger senaste tiden? Och käken har känts lite konstig sen nån gång i vintras. En svulst som sakta vuxit i min kropp utan att jag känt den förrän nu… Jag vet att jag inte bör skämta, men det gör jag. Vad ska jag annars göra?

Igår var jag övertygad om att det skulle bli sämre och att jag skulle fråga nån doktor på mottagningen idag. Men det kändes lite bättre när jag var på jobbet så jag struntade i det. Och ju mer tiden går, ju mer vänjer jag mig vid knölen.

I kväll känns den lite mer igen – tycker jag, eller inbillar jag mig? I morgon ska jag nog be nån titta o känna på den… För sen är det helg och jag kan knappast komma till akuten med en infektion – för det är väl det det är? Efter förkylning, ont i halsen o hosta har jag fått en infektion i nån bihåla eller vad det heter där mellan kind, öra och hals?

Anmaja

3 comments
  1. Sticker det i den där knölen? Och känns det obehagligt när du äter nåt surt? I så fall kan det vara en spottsten, en liten sten som bildats i en spottkörtel och som svullnar upp till en knöl om den blir inflammerad. Jag har haft en sån och den behövdes opereras bort. Operationen gick bra och jag har inte haft några mer såna besvär sen. Kan ju också berätta att jag gick till ”fel” läkare i många år och fick fel behandling, d.v.s. ingen behandling alls. Men när jag gick till en öron-, näs- och halsläkare fick jag både en diagnos och behandling. Men antaghligen har du nåt helt oskyldigt så jag har skrivit allt det här i onödan. 😉

  2. Vad är det för skillnad på infektion och inflammation? Kanske Voltaren hjälper? 😕

  3. Dorinda – Nej det sticker inte, det spänner lite, men känns inte som en infektion, kanske är det som Du hade, en spottsten. Har iofs inte hört talas om det, men en tjej på jobbet nämnde det också och jag har blivit undersökt av Pär i hagen idag. 😉 Se min blogg idag.

    Andreas – Jag ska återkomma om vad skillnaden är, nu ska jag ut med katten isolen! Kanske Voltaren hjälper, vi får se på torsdag.

    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.