Frusen, illamående, värk…

Vaknade i natt och hade ont i huvet men somnade om, så när jag steg upp då klockradion körde igång todde jag att jag kanske bara drömt eftersom det är så ovanligt att jag har huvudvärk. Kände mig fortfarande tung i huvet och tänkte att jag skulle ta ett piller, för jag har haft lite ont i halsen också från och till. Jag gjorde mig i ordning och sen kokade jag min fiberberikade havregrynsgröt och gick ut och hämtade tidningen i regnet. När jag ätit några tuggor kände jag mig svettig o illamående. Kunde inte äta mer och sen började jag frysa.

NEJ, tänkte jag, jag vill inte bli sjuk! Hämtade ullkoftan, döda marsvinen och skinnvantarna… Nej vantarna tog jag förstås inte, jag satte händerna innanför tröjan i stället, för att värma dem.

Försökte läsa tidningen, men jag kände hur illamåendet åkte upp och ner. När det var dags att gå till jobbet hade jag bestämt mig för att inte gå. Därför väntade jag lite och ringde sen till jobbet kl sju. Birgitta svarade och vi pratade en stund, hon tyckte att jag skulle lyssna på min kropp och det är ju rätt, men hur ofta gör man det? är det inte oftast så att jag lyssnar mer till vad kassan säger? Hur mycket lön jag får ut efter en eller ett par dagars sjufrånvaro. Det är hemskt att det ska vara så…

Jag har vilat lite med Lussekatt, han är varm och go och spinnande. Jag tror att han undrade lite varför jag aldrig gick iväg, eftersom mina morgonrutiner var precis så som när jag ska till jobbet. Jag har försökt förklara för honom, men jag vet inte om han fattade?

Anmaja

4 comments
 1. Är lite orolig för dig, kompis. Har du tagit tempen? Har du hög temp tycker jag du ska uppsöka en läkare. Det är säkert bara en förkylning, men det skadar inte att vara lite försiktig. Jaja.. jag vet att jag tjatar. Det där begriper du lika bra själv. 🙂

 2. Dorinda – Så snällt och skönt det känns att nån oroar sig för mig. 😉 Som jag skrev på MSN har jag inte tagit tempen, det gör jag väldigt sällan. Brukar nog känna när det går upp nån tiondel. Jag är bättre vad gäller illamåendet, men huvet hänger inte riktigt med. Men det kanske bara är mitt normala tillstånd?

  Anmaja

 3. (JAAAA! Phil Collins!!! Ska bara höja lite innan jag fortsätter skriva!!!)

  Käka mycket piller! Ett underskattat sätt att bli frisk! Och frukost ska Du äta! Men dela gärna upp den istället för att äta allt på en gång. Särskilt om Du ändå stannar hemma och slipper ha bråttom.

  Sjukskrivning om man bara är borta några dagar?? Nä, säg att Du ’jobbar hemma’ några dagar!

  (F** där tog låten redan slut.)

  Ta ingen temp, den bara deprimerar! Krya på Dig istället! Apelsinjuice, Alvedon och en Jägermeister är vad Du behöver just nu!

 4. Phil Collins – helt okej, ja rent av bra!! Verkar som vi har samma musiksmak? Åtminstonde ibland… 😉 Höj lite till!

  Piller och dricka (ingen alkohol dock) har gjort mig mycket piggare. Jag ska faktiskt gå ut, men jag har inte klätt på mig så jag får väl göra det först. Ska bara upp till ICA-posten för att hämta min nya kamera!! Jippi, den hann komma innan jag reser!

  Nä jag kan inte jobba hemma, jag har mina grejer på jobbet, går inte att ta hem dem.

  Anmaja 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.