Min guldkyckling

Ibland saknar jag min guldkyckling som jag sålde, fast jag inte tänkt göra det… Det var Helene som skriver Ljungeltelegrafen i Barometern som köpte den. Jag är glad för att den kom hem till just henne, skulle ju inte ha sålt den till vem som helst förstås. Jag tror det är dags att göra en ny liknande skapelse, den var så kul att bygga upp så jag satt och skrattade för mig själv i verkstan. Att jag sålde den över huvud taget var för att det kom in en ung svart man i mitt liv och jag var rädd att hans kulle dra kycklingen i golvet. Nu har jag satt fast saker jag är rädd om med sån där ”klet”som är bra till sååå mycket. Jag hade nog kunnat förankra gulle med den också…

Jag önskar inte glad påsk till er ännu, jag väntar några dagar.

Anmaja

9 comments
 1. Snygg fågel!!! Gör en till och lägg på brevlådan som går norrut!!

  Inte ska Du väl kleta ner katten!!!

 2. Kleta ner katten? Nej ”gulle” det är guldkycklingen juuu – deeen kunde jag haft kvar och kletat fast i fönsterbrädan! Men å andra sidan om jag inte sålt den så hade jag inte fått hutlöst med pengar för den… 😉

  Fast det var ju en bra idé – sätta klet på lussetassarna…

  Ska verkligen fundera på att göra några gullisar till. Och ta bra betalt! Hummm.

  Anmaja

 3. Hur mkt är ’bra betalt’?

 4. Men Anmaja..vad vackra saker du kan skapa. Kycklingen var ju underbar! Nåt sånt skulle jag aldrig kunna ha hemma för mina bedårande katter (särskilt då kattskrället) river ner allt som står framme. Jag tror inte lite klet kan hindra hans framfart. Ska sätta igång och leta efter ett lämpligt påskkort till dig nu. Ha det!

  Det lät konstigt det där. Lämpligt påskkort. Är det inte en självklarhet? *skrattar*

 5. Andreas – ”bra betalt” är alldeles för lite… 😉

  Dorinda – Kul att Du också gillar kycklingen! Det gör alla som sett den. Och jag tyckte att den var grotesk först! Den är nog ca 40 cm hög om inte högre… Men jag är ändå glad att den kom till Helene på Öland, jag tror den har det bra där. Och som Du säger, lite klet hade nog inte räckt för Lusse heller när han blir vild och tror att han är en panter.

  Jag fick inspiration att göra kycklingen efter att keramik- och danskompis Marita gjort två tuppar. De tupparna syns på mitt påskkort om Du klickar upp den lilla bilden… Kycklingen blev huvet större än tupparnas!

  Tja varför inte ett olämpligt påskkort? 🙂 🙂

  Anmaja

 6. Andreas – jag håller med 🙁

  Anmaja

 7. Oj jag har ju glömt att önska en GLAD PÅSK till mina läsare… 😉

  TACK Andreas!

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.