Grattis Jonasson!

Idag är det den 29 mars och Jonas har namnsdag så ett stort GRATTIS till Dej idag! Har skickat några rader per e-post också. Agneta J på jobbet fyller år så jag ska skicka ett mejl till henne sen. Förut träffades vi rätt ofta när barnen var små, men så blir tiderna annorlunda… tyvärr.

Har varit i verkstaden och satt en skröj nu och hoppas att det blir bra. Jag ska inte glasera, utan bara ha på oxider och glasyrbränna innan Påsk. Jag måste ju ringa Karin också och bestämma träff och hämtning i Påsk. Karins mattor och min keramik blir fint ihop.

Börjar känna mig lite snuvig, är frusen och har ont i halsen… JAG VILL INTE BLI FöRKYLD NU!! Inte nån annan gång heller. Kanske jag blev lite avkyld på kattpromenaden idag. Vi gick en annan väg och det var ju trevligt och på vägen träffade vi många hundar. En del brydde sig inte om Lussekatt och en del brydde han sig inte om. Men på långt håll såg vi en sån där löjligt liten hund som inte har päls, som måste ha kläder på sig. Lussekatten sköt rygg och undrade vad sjutton det var som trippade darrande fram. En sån liten fis tänkte vi och lät honom bara passera.

Anmaja

6 comments
 1. Stackars dig som blivit förkyld. Hoppas det går snabbt över. Såna där hundar med kläder på, ja – vad ska man med en sån till? Fnys!

 2. ”Jag ska inte glasera, utan bara ha på oxider och glasyrbränna….”. Vad är det för skillnad mellan att ’glasera’ och att ’bara ha på glasyrbränna’? Och oxider??? Blir det inte rostigt då?

  Hindra förkylningen i tid – 1 dl Jack Daniel’s,…..!

  Nyfiken fråga också – hör Du till dom som kopplar katten under promenaden? När vi hade katt hemma hos mamma o pappa i början på 90-talet följde dom alltid med och var snälla under varenda promenad utan koppel! Fast vi mötte sällan några hundar förstås.

 3. Dorinda – jag blev inte förkyld, inte ännu, men det känns från o till som om jag skulle bli det. 🙁 Inget kul, men jag har varit i verkstan idag och så har jag cyklat med Lussebullen ett par varv och han tyckte det var kul. Men vad han har vuxit sen han satt i Cykelkorgen förra gången – långt innan snön kom. Jag får skaffa en mindre dyna för nu fick han knappt plats.

  Andreas – Att jag inte ska glasera betyder att det inte ska vara glasyr på, men jag ska ändå bränna föremålen som om det skulle vara det. Första bränningen som kallas skröj är på ca 950º och en glasyrbränning av stengods kan gå upp till 1260º. Att ha oxid på kan nästan likna rost, ja det har Du rätt i. Jag kluttar på oxiden innan jag glasyrbränner… Hoppas att jag någotsånär har rett ut begreppen?

  Lussekatten med koppel ja. Annars kunde han ju få gå fritt ute, men det vågar jag inte. Det finns så många faror. *L*

  Anmaja

 4. Det förklarade Du bra! Till och med så jag förstår lite!

  För många faror? Jo, katter är farliga….

 5. Tur att du inte blev förkyld. Jag tycker du ska vara frisk nu när våren kommer stormande. 🙂

 6. Här kom vintern stormande igen natten till idag. Mer snö väntas inatt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.