Städa o laga mat

Idag bara måste jag städa undan lite för Ingis kommer på besök och det är första gången hon kommer hem till mig. Första intrycket så där. Jag var hemma hos henne för en månad sen och vi hade så kul och pratade i flera timmar. Hon bjöd på en god paj med sallad till och vi drack vin. Hon äter inte kött så jag funderade på fisk, en laxbit i ugnen. Men jag har inget vitt vin hemma, bara rött, och kan inte pulsa in till stan i den mängd nyfallna snö som kommit i natt. Jag var inte beredd på snön och vaknade nån gång i natt och såg att det var ett annorlunda sken. Då jag reste mig lite ur sängen såg jag att det var alldeles vitt på de kala grenarna på tomten. Jag vet inte om det var stjärnklart också för det var så ljust just då. Nu är det riktigt igenmulet och nästan dimmigt. Men otroligt vackert så jag hoppas det får vara kvar.

Ingis träffade jag på en keramikkurs då hon gick bara en eller ett par terminer där jag gått iflera år. Vi brukar alltid stanna och prata då vi ses och vi bor så nära varann att vi ofta stöter på varann. Hon skaffade sig en kolonistuga i somras eller förra sommaren och den skulle jag leta mig fram till, men det har jag inte gjort än… Det blir nog till sommaren för nu vet jag var den ligger. Numrena stämde inte riktigt med listan i entrén på området.

Jaha, nu får jag fundera ut vad jag ska bjuda på och sen gå upp till Södercentrum och handla. Tänk för några år sen var ICA och Konsum där de dyraste affärena i stan, men nu är ICA den som har billigast varor. De tog till sej den där testen! Jag har fyra kassar, stora i plast, men tomma LOKA-flaskor som jag måste panta. Jag har nog inte pantat sen jag flyttade hit för jag dricker ju inte så ofta sånt… Trodde jag. Nåväl, det är en del ölburkar och -flaskor också sen Pilkastarkvällarna.

Anmaja

2 comments
  1. Städa som är så kul! En lördagförmiddag!

    Lax är gott även utan en massa otäckt vin! Ett ljust svenskt/tyskt öl fungerar minst lika bra! Ett lite svagare ICA-öl är helt okej. Men – mörkt öl och Du har en vän mindre….

    Hoppas att Ni får det roligt!

  2. Det blev ingen grundligare städning… 😉

    Ingen lax och inget öl. Bara vin och en riktigt matig sallad. Och vi hade roligt.

    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.