Lunch

Igår när jag gick hem från jobbet öppnade jag upp min mobil och där låg ett SMS och väntade på att bli läst. Det var från Kristina som numera bor på österlen men är på väg tillbaka till Kalmar. Hon var i stan och undrade om vi kunde gå och äta lunch ihop och jag blev jätteglad för jag har saknat nån att äta lunch med ibland. Vi gick till Hanssons Krog som flyttat från Hamnen till – ja va sjutton heter gatan? Ja upp i stan i alla fall. Vi fick en väldigt tunn, men god soppa och plockade goda saker från salladsbuffen först. Brödet var suveränt! Sen kom dagens rätt som var RAGGMUNKAR med knaprigt fläsk! Jisses vad gott! Och så kaffe på det. Sen skulle hon vidare och jag åkte hem till katten som fick torrfoder!

När jag kom hem och lite senare satte mig vid datorn så messade jag med Lisa i Lund och hon kommer också till Kalmar, så på fredag ska vi äta lunch och det blir ju också trevligt. Sen skulle hon vidare och träffa andra så det blir också en hastig träff, men det är det som är kul att vi fortfarande kan ha kontakt.

Idag har jag ledig dag och jag har gjort två enarmade ljusstakar och sen gick jag hem för att ringa hit o dit. Jag har ringt om min telefon som inte går att ringa till – bara från och de skulle fixa det… Jag undrar när. Så har jag ringt och beställt bord på Restaurangskolan, det blir den 16 maj. Vi brukar gå hela mottagningen dit en gång på våren och en gång på hösten. Det är så trevligt och billigt och denna gång blir det en FEM-rätters meny! Jag har även ringt till frisörskolan för klipp o sling den 1 mars – det ska bli skönt!! Hade bort ringa tidigare men nu får det tyvärr bli efter jag har varit i Skåne.

Anmaja

6 comments
 1. Mums – raggmunkar. Det som är så gott…
  Apropå överviktiga katter som vi pratade om härom dan så väger mitt kattskrälle dryga 6 kilo och idag fyller han år. 11. Firandet blir ikväll med lyxmat från Mjau. Abborre. En maträtt som är mycket populär. Givetvis får den andra katten vara med och fira.
  Jag ska försöka ta mig samman och maila dig ikväll eller imorgon. Vi hörs!

 2. GRATTIS till Ditt kattskrälle!!!

  Jag slutade väga Lussekatten när han vägde två kg för min digitala hushållsvåg går inte längre. Men jag har tänkt att väga honom på badrumsvågen vid nåt tillfälle. Kanske nu?

  Himmel å pannkaka!! 5,2 kg – inte illa för att bara vara nio månader… Tycker att han lagt på sig lite på senare tid. Kanske jag ska hålla igen på torrfodret…

  Nu vet jag inte hur tillförlitligt det var på vågen för jag har en sån där gammal balansvåg som jag köpt på loppis. Den väger säkert exakt, men det var svårt att stå med kattrackar´n i famnen och föra den där balansgrejen. Men han väger iaf ett kg mer än jag trodde!

  Anmaja

 3. Vad stor din Lussekatt har blivit! Han blir kanske större än kattskrället – som för övrigt inte alls fyller år. Jag har tagit fel på dag. *skratt* Se mail!

 4. Dorinda – ha, ha jag ska kolla mejlen! Lussekatt som har skickat kattskrället en virtuell present i form av ”abberborrer” i gelé. Han får väl spara det till den rätta dagen då. *L*

  Anmaja 🙂

 5. Soppa är inte mat! Men däremot är raggmunkar jättegott! Tack för morgondagens middagstips – om jag orkar ta mig ner till ICA – och om dom säljer färdiga. Febern måste ner först, men sen!

  Tycker Du ska be katten om förlåtelse för Din pik om torrfodret. Ge honom en rejäl oxfilé imorgon! Eller fiskbullar! Eller fiskpinnar!

  Käka med goda 😉 vänner är alltid kul. Gör kanske detsamma i helgen!

  Ta gärna kort på stakarna och lägg ut på bloggen! Vill gärna se vad Du gör för något!

  Slingor 1/3 är kul! Blåa?

  Appropå din kommentar ovan om vägning av katten på balansvågen. Du skriver att Du har katten i famnen. Står Du själv på vågen också?? Tål den så mycket ;-)?? Hur kör Du med balansgrejen?? Med stortån??

  Ge kissen foder med nyckelhål! Det finns säkert nånstans iaf….

 6. Andreas – Soppan var blaskig… Men det FINNS goda fylliga matiga soppor! Och raggisar är jättegott. Mums!

  Lussekaten tycker bäst om torrfoder och sen tonfisk, äggula o annat – oxfilén är han mycket glad att slippa. Ibland tror jag han är vegetarian, men torrfodret är ju baserat på fisk o kött. Han kan äta sallad ibland!

  Jag ska lägga in stakarna – jag tror det finns nån bild i min gamla blogg på dem – http://anmaja.blogg.se – men det kan vara läge att sätta in dem igen.

  Inte blå slingor 😉

  Jag sätter in en bild på när jag väger mig o katten också! 🙂

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.