En dag

Min dag har varit lång och nu är jag jättetrött och har värk. Den började med att jag vaknade före åtta och låg o lyssnade på radion en stund. Lussekatten trampade omkring på mig och det är rätt behagligt då han gör det. Därför har jag sagt åt honom att jag vill att han trampar runt även när jag ligger på magen. Det vore skänt att få lite ”ryggmassage”. Men det har han aldrig förstått.

När jag ätit frukost och lyssnat på melodikrysset cyklade jag in till stan. Med livet som insats, men jag har i alla fall hjälmen på ifall jag skulle tratta i på en hal fläck. Jag har köpt presenter till Lisa och det blev en röd plastgunga, något grejs att ha i badet och en rosa tröja. Från Jonasson, som bett mig köpa nåt Guppy, köpte jag ett par röda byxor, av märket Pippi Långstrump. Men jag handlade dem inte på Guppy för de hade rea i hela butiken och utförsäljning. Andra gången minst som den affären lägger ner här. Byxorna hittade jag på åhléns, där Emma-dottern brukar köpa kläder till Lisa.

Jag fick tag på ett diskställ som får plats i diskhon, nere i Köksboden i Baronen. Har letat länge efter ett sådant. De hade också rea, men inte för att lägga ner, utan för att de ska flytta in i andra lokaler.

Jag cyklade hem och tog en knäckemacka och frös in bullarna jag fick av Emma inne på GLITTER. Hon är verkligen duktig på att baka buller den tjejen!!!

Jonas lussekatter
Jonassons lussekatter (jag hittar inget foto på Emmas bullar) som ser jättegoda ut!

Kl 14 gick jag ut och där satt Leif, ”gammal mejlkompis”, och väntade i sin bil. Vi hade kommit överens om att åka till öB och for iväg över ölandsbron. Jag fick tag på grejor till katten som jag hoppats finna där. Bla en kattkorg som jag sett före jul och ångrat att jag inte köpt. Nu kunde jag göra det. Så bra och den kostade inte mer än 170 kr. Efter öB bjöd jag på fika i Köpstaden som tack för skjuts.


Lussekattens nya korg!

I kväll har jag varit hemma hos Anne och vi har ätit gott och haft trevligt. Henrik var och ”lekte”med sina kompisar, ”hermiddag”och krogen. Vi tittade på sista På spåret för denna omgång och ”mitt”lag vann som jag höll på. Jag var så trött att jag satt och halvsov… Så oartigt av mig.

Jag gick innan nio för att hinna köpa en-och-en-halv liter mjölk innan affären stängde. Jag vill inte vara helt utan mjölk till gröten i morgon bittida. Har promenerat hem och ska bara kolla min post innan jag lägger mig.

Anmaja

5 comments
 1. Trampande och samtidigt spinnande katter får man aldrig för mycket av 🙂

  Och korgen ser mysig ut! Annars tycker jag nog att ÖB (överskott=sånt som blivit över) inte är något vidare… Skulle min Ölandsgalna mamma läsa det här kommer hon inte att ringa mig alls nästa vecka….

  Bra att Du kom ihåg att köpa mjölk till gröten. Glömde det själv en gång. Arboga 10,2 blev min räddning.

  Till sist, visste Du att ’Glitter’ också är en Mötley Crye-låt? 😉

 2. Så bra att min lilla mor hittade present från kusin Oscar till kusin Lisa!! ska jag sätta in pengar eller går det bra när du kommer?

  Jag har haft Whisky klubben Malte på besök i kväll, vi blev 9 av 11 så det var roligt, att så många kom!
  Vi ses snart lilla mamma!

 3. Jonasson – Du kan vänta med pengar tills vi ses, det är ju snart. Eller vill Du så får Du sätta in, mig spelar det ingen roll. Det var så utplockat på Guppy och det var ingen bytessrätt så jag vågade inte köpa nåt även om de hade ett par fina saker som jag funderade på.

  Fick inte AnneLi och Oscar vara med på Whiskeyprovningen? Ordet Whiskeyklubben skalll inte SÄRSKRIVAS!! Jag är hyperkänslig för särskrivningar… 😉 Gå in och läs på http://www.skrivihop.nu – det är en nedlagd sida, men se den som ett gammalt museum för den finns fortfarande kvar.

  Andreas – Kattkorgen ÄR jättemysig, men jag tror inte att han övergav mig i natt för den, men han låg där igår innan jag somnade. Jag vet att ÖB inte har så stor klass, vissa saker är dock bra där. Men jag köper ingen mat o schampo o sånt, jag vill ha mina vanliga originalmärken.

  GLITTER är en affär och inget annat för mig. 🙂

  Anmaja

 4. Hahaha..du är rolig du. Ryggmassagen blir kanske inte vad du drömt om när din katt blir gammal och överviktig så var glad att han inte travar omkring på dig. Kattkorgen var jättefin!
  Jag hade inte adressen hit på den lånade datorn men du är ju kändis hos google vetja´! 😉

 5. Dorinda har tittat in och skriver, det tackar jag för. Kul att du är här och kikar ibland – kanske ganska ofta?

  Hoppas Din dator är fixad nu? Det är inte kul när det inte funkar.

  Jag trodde det skulle vara skönt med tre-fyra kg katt-tramp på ryggen? Lussekatt är inte överviktig och inte gammal heller så jag får väl se hur dert går när han får några år på nacken. Kanske han väger ytterligare ett par kg till om han blir överviktig. Men han är lite klen i maten, gillar bäst torrfoder och senast köpte jag på ÖB. Har varit lite emot att köpa såna där billiga storpack som finns där, men jag gjorde iaf det. Och han gillar det bäst hittills tror jag!!! Han slängde sig över skålen när jag la upp. Iofs kanske han just då var ovanligt hungrig?

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.