En utmaning?

Jag fick en utmaning, men jag vet inte om jag tyckte det var just en utmaning innan jag började skriva… Men det får jag hålla med om nu, att det är en utmaning att fylla i en sån här lisa som följer här under.

För det första är jag så obegåvad på engelska så jag fick gissa mig till vad vissa ord betyder och sen var det då rakt inte lätt att hitta fyra saker av varje. På vissa punkter ville jag skriva 14 saker och på vissa ingenting

Four jobs you have had in your life
1. ”Hjälpreda” hos en damskräddaren - somrar på 60-talet
2. Barnsköterska inom barnomsorgen – ett år på 70-talet
3. Dagbarnvårdare – två år på 70-talet
4. Barnsköterska inom Landstinget – mer än 30 år

Four movies you could see over and over again
1. Jag ser sällan en film mer än en gång…
2. Lars Molins filmer
3. The Sound of Music
4. Sova med fienden

Four places you have lived
1. Danderyd – på 50-talet
2. Täby – på 60-talet
3. Värnamo Folkhögskola – 1967-68
4. Kalmar – sen 1978

Four TV shows you love to watch
1. Let´s Dance – går nu
2. Vissa serier – gärna danska/svenska.
3. Vissa debattprogram
4. Psykologiska rysare

Four places you have been on vacation
1. Värnamo
2. Stockholm
3. ?
4. Kalmar

Four websites you wisit daily
1. http://blogg.omakastengods.se      
2. http://www.forslind.se
3. http://fourier.blogg.se/index.html
4. http://www.google.se/imghp?hl=sv&tab=wi&q
=

Four of your Favorite food
1. Lax i alla former
2. Kyckling i alla former
3. Potatisgratäng med oxflé
4. Hallon i paj, i glass, i sås, i allt!!

Four places you would rather been right now
1. Där mina barn o barnbarn är – Trelleborg o Lindsdal
2. I en skidbacke i alperna
3. På en solig badstrand i Grekland
4. Hos släkt o vänner i Stockholm 

Okej – det var det. Nån som vill testa att skriva detta också?

Anmaja

7 comments
 1. Men MammAnna! Vad kallar du det när nu besöker din underbara svärdotter och din bästa son? Är inte det semester? Kanske vi ska börja köra med dej nästa gång som farmor kommer…, då kan vi kalla det träningsläger.. ;o) Fast den 25 februari behöver vi barnvakt… Är i Göteborg i dag och imorgon, ha det så bra min lilla mor!

 2. Ja! Vad kul att Du nämner min blogg! Men Du glömde Uppsala på sista frågan 🙁

 3. Jonas-sonen – vad har jag nu missat? Jag fattade väl inte riktigt vad det stod! Hjälp – jag vill inte åka på träningsläger!! Jag kan plocka in o ur diskmaskin och leka med barnbarn!! ”vacation” är det semester? Inte i min ordbok… Det har nåt med jobb att göra? Jag slog upp det, men hade inga bra glasögon på så jag måste ha läst på fel rad?

  När jag hälsar på min underbara svärdotter och min bästa Jonasson kallar jag det drömläge!!

  Skicka hit honom den 25 då! 😉 Din lille Oscar!

  Andreas – ”rather” betyder? Visst vill jag vara i Uppsala, men inte nu kanske. Känns som om jag får göra om ”utmaningen” 🙁 får läsa på lite bättre.

  MammAnnan och Anmajan

 4. Vacation i Nordsteds stora engelska ordbok = ferier, lov, semester m.m.

  Var det Classes läsglasögon för 9.90:-?

 5. Okej – jag ger mig – jag har mina gamla glas som blivit för svaga för en åldrings syn. Varken inköpta hos Classe eller ÖB – ungefär samma stil. Nej, dessa är köpta på ICA-Maxi för 2hundra spänn för några år sen. 😉

  Jag får lov att skriva om lite i den där listan.

  KRAM lille gubben!

 6. Du är hjärtligt välkommen till Uppsala när Du vill! 🙂

  Säljer ICA glasögon? :-\

 7. Jajamen – ICA-Maxi säljer läsglas – som jag får prova ut själv efter bästa förmåga, men det är ju bara såna läsglasögon som vi äldre medelårders behöver.

  Ha ha ha – jag kommer nog inte till Uppsala på länge, men tack i alla fall

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.