Vädret och lite annat

* Läste i mitt lokala blad, Östran, idag att det skulle snöa hela natten men att det skulle avta till sjutiden på morgonen idag. Det har faktiskt vräkt ner snö hela dagen och jag klagar inte på nåt sätt över det, jag gillar ju att pulsa ut eller sitta inne o mysa. Det gör mig alltså inte nåt, men jag undrar ofta varför det så sällan stämmer? Kanske det finns nån meteorolog som kan svara? *L*

* Igår kväll var jag hemma hos ”Ingis” som bjöd på god paj, vin och trevlig samvaro. Vi lärde känna varann på en keramikkurs för länge sen och brukar stanna o prata när vi sprungit på varann här runt omkring och sagt att vi skulle träffas. Hon bor mitt mellan där jag bor nu och där jag bodde förut (då räknar jag inte Bremerlyckan som boende).  Hon ringde häromdagen o frågade om jag ville komma, så jag trotsade stormen o knallade iväg och det var kul att se hur hon har det, prata några timmar och att se hennes tavlor som hon målar i olja. Jag ska nog köpa in nån till ArtAttack, ska höra med de andra i styrelsen först. Kändes som om vi inte hann ”prata färdigt” så nu får jag se till att få tummen ur och bjuda hem henne en kväll också. Tiden gick så fort och det var så trevligt och lättpratat.

* Jag ringde Anne förut men ingen svarade. De hade tagit sig till stan som vi har brukar göra på lördagar. Ibland går vi o fikar eller bara runt lite sådär o kikar. Inget planerat bara se om vi träffar lite folk. Men idag har jag ju bestämt mig för att hålla mig inne så får jag se hur det blir med vädret i morgon. Det kanske skulle sluta snöa sju i morgon bitti? 

* Undrar fortfarande vad ”trackback” är…

Anmaja

5 comments
 1. Svaret på din fråga finns även som kommentar (till din kommentar) i min blogg. Men här kommer det igen: Snön Du fått och som inte försvann vid sju-tiden är snöbyar från Östersjön, ett sedan sommaren fortfarande ganska varmt hav. Över detta har mycket kall ryssluft svept med full fart med ostvindar. Vattenångan i luften kondenserar – tjocka moln med tillhörande nederbörd bildas i rask takt och driver in mot kusten. Synd att SMHI aldrig verkar kunna lära sig detta utan tittar bara västerut och vad som sker över Atlanten…. Nederbörden därifrån skulle, över södra Sverige, avta under morgonen….

 2. Angående trackback har jag hittat följande länk:

  http://bloggbloggar.se/12/trackback/

  Trevlig snöstorm!

 3. Aha, jag kommer att anlita Dej fortsättningsvis! SMHI kan slänga sig i väggen.

  Tack för länken, jag har kikat lite, men fattar inget… Får nog gå in lite djupare o läsa. Men det är kanske så att jag inte behöver veta det. Tack i alla fall.

  Anmaja

 4. Hej, bra länk till Trackback, jag läste den och så testade jag lite.
  Jag börjar nu få ett litet hum om vad det är.
  Om du skriver nåt i din blogg och så har jag skrivit nåt i min som relaterar till det du skrivit, så kan jag gå in hos dig och klicka på tracbacks, lägga dit din länk och sen kan andra som ser den hos mig gå in till dig och läsa det du skrivit i samma ämne.
  kan va bra att ha ibland.

 5. Aha… Det är därför som det i en del bloggar är en massa ord som är länkade… Okej, då ska jag kolla lite mer. Tack Deisy för förklaringen och Andreas för länken.

  Nu ska jag redigera vinterkort jag har tagit på promenad idag i solsken.

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.