Vinlotteri

Årets första Vinlotteri hos Ulrika. Vi var åtta stycken, fyra hade förhinder, ungefär som det brukar vara. Lite lagom när inte alla kommer så vi hinner prata med alla. Fast det är förstås väldigt kul om alla kan komma också.

I år kommer vi att fira 20-årsjubileum! Tänk vad tiden går fort. Emma var med första gången och då var hon knappt tio år och blev bjuden på cider som hon gick igång på! Ingen tänkte på att det var lite alkohol i! Ja jisses ja.

Det var efter sommaren o semestrarna jag blev tillfrågad på jobbet om jag ville vara med på Vinlotteri. Sånt var rätt nytt då och väldigt populärt. Hon som startade upp det var en tjej som jobbade hos oss ett kort tag bara, Anncha kallades hon tror jag. Så var det Lena, Irene o några till som jag inte minns nu. Fast om jag går o tittar i vår bok som vi haft sen start så kan jag läsa vilka det var – orkar inte resa på mig…

Nu är vi som sagt tolv, tidigare har vi varit lite olika antal, men tolv är bra. Vinsterna blir då sex, fyra eller två flaskor eftersom vi alltid lämnar en även då vi inte kan vara med. Vi har en lite annorlunda dragning – allt för spänningens skull. 🙂 Hon som vi är hemma hos skriver tolv lappar med våra namn på och när vi drar är det hon som börjar dra en lapp. Om det då står Anne på den så har inte Anne vunnit nåt. Är dessutom inte Anne där så VRÅÅÅLAR vi av glädje för det är ju inget kul om de som inte är där vinner!! *L* Är Anne där så får hon dra nästa lapp, annars gör värdinnan det och då tar hon säker mig eller Gunnel eller Annika som heller inte vinner. När tre lappar återstår har vi de tre vinnarna och det är så djäkla spännande om jag hänger kvar tills fyra lappar är kvar.

Varför skriver jag ”lappar”? När det är LOTTER?

Vann jag någon liten ynka flaska ikväll  då? Näpp och jag blev dragen rätt tidigt så då var det kört!!

Anmaja

4 comments
 1. Du vet vad jag tycker om det här med vin…. Ett öl-lotteri vore bättre. Billigare och nyttigare! Men ett kul dragningsförfarande ni har! Blir faktiskt lite sugen på att fråga på jobbet om det finns någon som är sugen på att starta något liknande. Men med en ofarlig dryck som pris….

  Synd att Du inte vann något. Men Du kan ju alltid trösta dig med en….

 2. Trevligt att kattfan har lämnat din famn så att du kunde skriva lite…

  Om ni fortfarande hittar engelsk text eller datum skrivning på engelska i bloggen så hojta till!

 3. Jonassonen – Ja ibland lämnar han min famn, ibland vill han gosa länge och som den snälla och vänliga själ jag är, så vill jag inte mota bort honomn. Han har ju bara mig… Det går rätt bra att skriva med hälften av antalet fingrar mot brukligt, nu när jag vant mig. Men det tar lite längre tid.

  Andreas – Ja det tycker jag, Du ska starta ett lotteri på Ditt jobb. Man behöver ju inte träffas hos varann och äta gott som vi gör. Kanske går bra att lotta på en fikarast? Vi tyckte dock inte det passade på vår arbetsplats då vi jobbar med sjuka barn i alla åldrar… Öl är gott, men inte som vin!

  Anmaja

 4. Jag drar alltid ur ALLA sladdar, och får dom inte på rätt sen när det ska tillbaka… Vinlotteri är kul 🙂 Vi har haft en variant på jobbet, men det var alltid samma person som vann 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.